Giresun Milletvekili Konal: Yollarımız büyük dert
Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığının bütçesinin görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada ulaşımda Giresun’un sorunlarını tek tek bizzat bakanın yüzüne karşı söyledi.
Ertuğrul Gazi Konal’ın, Ulaştırmada Giresun’un üvey evlat muamelesi görmesini söylemesi özellikle sosyal medyada Giresunluların büyük beğenisini topladı.
MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, Bulancak-Aydındere yolunun 10 yıldır tamamlanamadığını, Çamoluk’un karayolu ile girişinin olduğunu ancak çıkışının olmadığını, sis dağı yolunun stabilize ve bakımsız olduğunu, Şebinkarahisar-Koyulhisar yolunun yıllardır bakım beklediğini kaydetti. Tirebolu-Doğankent-Torul yolu ile Görele-Çanakçı-Çömlekçi grup yollarının ölüm yolu olarak adlandırıldığını söyledi.
Ertuğrul Gazi Konal, Güney Çevre Yolununda bir an önce başlatılıp bitirilmesini istedi. Ayrıca soğutulmaya çalışılan demiryolu projesinde de en uygun hattın Gümüşhane-Tirebolu arası olduğunu söyledi.
Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal TBMM’deki konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Karayolları ağı uygulamamızın bu gelişmişlik çağına uymadığı düşüncesindeyim. Giresun’da yaşadığım kendi köyümden örnek vermek istiyorum: Giresun merkez Alınca köyü, Giresun merkezine en yakın mesafesi olan köy merkezidir. Toplam 7 kilometrelik köy güzargâhımızın bir bölümü Karayolları ağına bağlı, bir bölümü mevcut belediye mücavir alanda, geri kalan bölümü de valilik özel idare sorumluluğundadır yani 7 kilometrelik bir yol yapımı ve onarımı için 3 ayrı kurumdan hizmet almak durumundayız. İşte, bu yüzden, Giresun’un en yakın köyü olan Alınca köyümüzün yolu -yerel dille söylememiz gerekirse- yamalı bohça gibidir. Bu problem aslında bizim köyümüzün değil tüm Türkiye’deki küçük şehirlerin genel problemidir. İlçe yollarımızın ayrı, köy yollarımızın ayrı, yayla yollarımızın ayrı, kara yollarının ayrı tutulması hizmet noktasında büyük aksaklıklara neden olmaktadır. Bunun en büyük tepkisini de elbette sorumluluğunuzda olmamasına rağmen hisseden bakanlık Ulaştırma Bakanlığıdır. Vatandaşımızın ve bürokrasimizin beklediği ise tüm ilçe, belediye ve köy yollarının ulaştırma ve altyapıda uzman kadroya sahip Ulaştırma Bakanlığı sorumluluğuna ve hizmetine alınmasıdır yani nasıl soframızdaki ekmeği marketçi değil fırıncı yapıyorsa, yollarımızın tamamının da Ulaştırma Bakanlığı uhdesinde Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılmasının doğru olduğunu düşünüyorum.”
0 Yorum